Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:57 / 08.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

Dani sv. Vida: program za sve generacije

Sv. Vid je zaštitnik Rijeke

Sv. Vid je zaštitnik Rijeke

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Proslava Dana svetog Vida, zaštitnika grada Rijeke, trajat će od 11. do 15. lipnja, a program organiziraju Grad Rijeka i Riječka nadbiskupija.

Svjetovni dio programa ponudit će bogat glazbeni, kulturni, zabavni i gastronomski program. Najavljena je marenda s lignjama na mornarski i palentom te štrudla od trešanja na tradicionalnoj Gastrofešti, izložba "Rijeka ispred kamere", različiti programi za velike i male...


Novost je festival "Canzonette Fiumane…Ricordando" u organizaciji Zajednice Talijana Rijeka na Trgu Riječke rezolucije.


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke što će biti održana 14. lipnja u HNK Ivana pl. Zajca bit će dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke.


Svjetovni dio programa počet će besplatnim programom Urbana & 4 na Trgu Riječke rezolucije, a završiti smijehom na istom trgu uz predstavu "Casablanca" u izvedbi Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace.


Trodnevnu pripravu za blagdan u katedrali svetog Vida 11., 12. i 13. lipnja predvodit će mladomisnik don Josip Mijoč.


Izložba "Hrvatski sveci blaženici u našem narodu" koja se u Hrvatskoj održava kontinuirano već 13. godina prvi put bit će u Rijeci, u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije od 14. lipnja. 


Svečana Večernju s dodjelom medalja svetog Vida 14. lipnja predvodit će riječki nadbiskup koadjutor monsinjor Mate Uzinić, a nakon mise će Nadbiskupski zbor održati koncert duhovne glazbe.


15. lipnja svete mise bit će služene u 8, 9:30 (misa na talijanskom jeziku) i u 11 sati, a procesiju od riječke Assunte i središnje misno slavlje u katedrali Sv. Vida u 18 sati predvodit će šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić.


Detalje programa svih dana i za sve generacije pronađite u nastavku, a poslušajte i kako o programu za 15. lipnja govore Helena Anušić iz Riječke nadbiskupije i Doris Šajn iz ureda Grada Rijeke: 

Anušić i Šajn o Danu sv. Vida:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.