Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival MIK: otvoren natječaj za nove skladbe

09.12.2021.

16:22

Autor: HRT - Radio Rijeka

Kako postati dio vesele MIK-ovske obitelji? Pišite i skladajte, pjesme prijavite!

Kako postati dio vesele MIK-ovske obitelji? Pišite i skladajte, pjesme prijavite!

Foto: - / MIK press

Jedini putujući festival u Hrvatskoj, MIK je objavio natječaj za pjesme koje će biti izvedene na MIK-u 2022. U 58. godina života, na put će ponovno krenuti početkom rujna iduće godine.

Svake se godine festival pomlađuje, kako autorski tako i okupljajući vrsne mlade izvođače što rezultira novim zvucima koji ne zaboravljaju očuvati tradiciju ovog podneblja, glazbenog izričaja, dijalekta... 


I ovogodišnji natječaj, otvoren do 18. veljače 2022. godine, usmjeren je na mlade autore i izvođače koji čuvaju tradiciju Iste i Kvarnera u glazbi, govoru, temama… Radovi se šalju isklučivo na e-mail: info@festivalmik.com.


Još uvijek vrijedi da stihovi mogu biti pisani na: čakavici Istre, Kvarnera i jadranskih otoka ili na hrvatskom književnom jeziku s tematikom vezanom za Istru i Kvarner, te na talijanskom dijalektalnom i književnom jezik; u glazbenom dijelu poželjno je korištenje etno elemenata istarsko-kvarnerskog podneblja.


MIK ostaje otvoren prema svim stilovima glazbe pa skladbe mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili pjesme slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock, folk glazbi ili bilo kojem suvremenom pravcu glazbe.


Glazba i stihovi ocjenjivat će se kao jedinstveno djelo. I ne smiju biti ranije objavljene ili izvedene.


Svaka prijava mora sadržavati demo snimku (mp3 ili CD) sa snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata; stihove skladbe te podatke o autorima i kontakt informacije. Sve detalje natječaja pronađite OVDJE.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.