Hrvatski radio

Radio Rijeka

"GIIPUJA za Matetića" va kamike i "100 šterni, Ćo!"

18.03.2022.

15:21

Autor: Neva Funčić

GIIPUJA

GIIPUJA

Foto: - / GIIPUJA

GIIPUJA ovog vikenda predstavlja izdanje va kamike hvaljenog albuma "GIIPUJA za Matetića" i kreće sa realizacijom novog projekta "100 šterni, Ćo!"

Na Trgu Lokvina u Kastvu danas, 18. ožujka s početkom u 20 sati, GIIPUJA će predstaviti USB izdanje hvaljenog albuma "GIIPUJA za Matetića".


Uz predstavljanje njegovog fizičkog izdanja u istarskom kamenu i drvu jasena, jazz kvartet Damjana Grpca "Glazba Istre I Primorja U Jazz Aranžmanima" ili, skraćeno, "GIIPUJA" započinje i novi projekt "100 šterni, ćo!" - turneju od sto koncerata na šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara. 


Svaki od koncerata biti će zabilježen kamerom, a vizure snimljenih mjesta postat će trajne razglednice koje će živjeti u virtualnom digitalnom svijetu, dostupne znatiželjnicima sa svih strana svijeta, a povezane autentičnom glazbom.


GIIPUJA će na nastupima u okviru ove turneje ugostiti i prijatelje glazbenike koji će svojim izvedbama dodati novu boju autentičnom glazbenom koloritu originalne postave.


Prvi nastupi najavljeni su u subotu, 19. ožujka od 11 sati na šterni na Lovini u Kastvu te od 13 sati na šterni u mjestu Kraljevac. U nedjelju 20. ožujka koncerti se nastavljaju u Općini Matulji, na šterni u Škrapni od 11 sati te u 14 sati u Brgudu.


GIIPUJA su Damjan Grbac - kontrabas, Marko First - violina, sopela, Aldo Foško - bas klarinet i Tonči Grabušić - bubnjevi. Upravo Damjan Grbac najavio nam je u razgovoru s našom Vedranom Lisicom ovaj novi projekt. Poslušajte:

razgovor s Damjanom Grpcem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.