Hrvatski radio

Radio Rijeka

Harry Nikolić: Koliko volim Rijeku, toliko intenzivno volim svoj KBC

12.02.2017.

14:38

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon dežurstva i pružanja pomoći djeci koja su ozlijeđena u jutrošnjoj prometnoj nesreći kod Jadranova, pročelnik Klinike za dječju kirurgiju riječkog Kliničkog bolničkog centra doc. dr. sc. Harry Nikolić bio je gost današnjeg "Obeda".

Strašno volim Rijeku, ja se osjećam Riječaninom iako sam rođen u Splitu. Do 18 godine živio sam u Imotskom, zatim sam došao u Rijeku gdje sam diplomirao na Medicinskom fakultetu. Koliko volim Rijeku, toliko intenzivno volim svoj KBC, on je moja strvarnost. Uživam raditi u njemu, izjavio je dr. Harry Nikolić tijekom današnjeg druženja s Eduardom Kišićem.

Klinika za dječju kirurgiju lani je slavila 50 godina postojanja. Pratimo trendove i djeci triju županija omogućavamo vrhunsku kiruršku skrb, rekao je dr. Nikolić za koga je kirurgija sublimat rada ruku, mozga i nešto malo srca. Moraš biti jako realan i napraviti uvijek dobro, objasnio je. 

Dr. Nikolić u mladim je danima svirao u 2-3 banda u Imotskom. Svirao je klarinet, pikolo i saksofon. Gaže su imali i ljeti i zimi, otkrio nam je te dodao kako voli svoje društvo. Nalaze se četvrtkom, slave zajedno rođendane i nikad se nisu posvađali.

Govorio je i svojim odlascima na tržnicu i ribarnicu, o njegovoj punici i obitelji te na kraju razgovora predstavio knjigu "Imotski na pjatu". Autorice su Maja Nikolić i Gaby Škeva, odnosno njegova majka i sestra. Gdje možete nabaviti knjigu? 

Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.