Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jadranka Čubrić - život u znaku glazbe

22.04.2018.

14:20

Autor: Ivica Vrkić

Jadranka Čubrić (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Jadranka Čubrić (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon 25 godina na dužnosti tajnice primorsko-goranske podružnice Hrvatske glazbene unije Rijeka, Jadranka Čubrić odlazi s te funkcije, iako to nipošto ne znači i njeno odvajanje od glazbe s kojom je povezana od malih nogu.

Tako je jedan od svojih prvih pjevačkih, javnih nastupa odradila upravo u studiju Radio Rijeke u kojem će se kasnije naći kao voditeljica i urednica sedamdesetih vrlo popularne omladinske emisije „Slatka košarica“. Prije toga, honorarno je surađivala u emisiji za studente u kojoj je prvi zadatak bilo čitanje – horoskopa! Osim glazbe svih žanrova, najveće strasti u životu su joj nogomet i riječki karneval u čijem programu godinama sudjeluje kao jedna od voditeljica.  

Na našem ovotjednom radijskom obedu Jadranka Čubrić se prisjetila prvih dana osnutka primorsko-goranske podružnice Hrvatske glazbene unije u veljači 1993. i njenog počasnog predsjednika Ive Robića te najavila proslavu ove važne obljetnice prigodnim programom naslovljenim „Ri rock do smaka svijeta“ što će u četvrtak 26. travnja biti održan u riječkom OKC Palach. Tom će prilikom nastupiti i originalne postave bendova koji su te godine počeli djelovati – YARS i GIPSS te Duhovi ( nekadašnji N.E.P.A.L.), a bit će otkrivena i prigodna, slavljenička "LP ploča".

Svoj rad tijekom proteklih godina u Hrvatskoj glazbenoj uniji Jadranka Čubrić naziva neprekidnom bitkom koja je ipak urodila plodom: 48 glazbenika iz našeg kraja steklo je status umjetnika, njih 109 dobitnici su Porina, a u primorsko-goransku podružnicu HGU od 1993. do danas stigle su čak 72 nagrade Status za najbolje instrumentaliste.

Poslušajte:

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.