Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nisa Hrvatin i David Petrović: Zajedno na poslu i u privatnom životu

11.09.2016.

15:51

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

“Na obedu” Maria Lipovšeka Battifiace gostovali su Nisa Hrvatin Petrović i David Petrović. Umjetnost je dio života mladog riječkog para. Zajedno rade u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci gdje je nedavno David predstavio njegov treći autorski projekt "Beba Bebač".

Nisa je u toj predstavi o bebama, njihovim roditeljima i odrastanju u prvoj godini života autorica lutaka, scenografije i kostima.  

Nisa i David već su deset godina zajedno a prije mjesec dana su se vjenčali. Upoznali su se u srednjoj školi, zajedno pohađali školu glume Ri teatra. David, nakon završetka Prometne škole gdje je učinio prve glumačke korake, prijavio se na audiciju u riječkom kazalištu lutaka. Lutkarstvo je došlo samo od sebe. Dolazio sam na svaku predstavu kako bih naučio rukovati lutkama, ispričao je David koji već 12 godina radi u tom kazalištu. 

Nisa, koja je dobila ime po glavnom liku filma “Lambada”, bavi se vizualnim identitom od scenografija do izrade lutaka i svih grafičkih proizvoda koji moraju biti povezani uz predstavu. Bavi se i izradom nakita, fotografijom i grafičkim dizajnom. 

Ja sam oduvijek povezana s kazalištem lutaka, kaže Nisa koja je kao djevojčica odlazila na predstave. Voljela je i crtati (likovni joj je bio najdraži predmet u školi). Bila je odlična učenica koja ipak nije obožavala matematiku. 

U razgovoru s našim Marijom, Nisa i David prisjetili su se djetinjstva, školovanja i početaka u Gradskom kazalištu lutaka. Tijekom današanjeg "obeda" razgovaralo se i o putovanjima, kuhinji i planovima za budućnost: 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.