Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: radovi u Krešimirovoj

01.02.2022.

12:02

Autor: Josip Krmpotić

.

.

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

U sklopu programa Rijeka, HEP provodi višegodišnji projekt prijelaza na 20 kilovolti, što obuhvaća izgradnju napojnih trafostanica, zamjenu opreme i kabelskih vodova, a provodi se po fazama. 

Prva faza okončana je na području trafostanice Zamet lani u rujnu, druga faza je u tijeku i provodi se na Turniću i na Brajdi, što se i vidi po radovima u Krešimirovoj ulici gdje se polaže trasa novog kabelskoga voda nogostupom Krešimirove, skreće u Manzonijevu i nakon prekopa ulazi na tržnicu Brajda.


Ona obuhvaća polaganje kabela od Trafostanice Veležito do tržnice Brajda, a predviđeni rok završetka radova faze je 17. veljače. Druga faza trebala bi biti gotova u travnju, a treća i četvrta, koja će biti okončana na Sušaku, kraju će biti privedena u svibnju 2023-e godine. 

radovi u Krešimirovoj

radovi u Krešimirovoj

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Iz HEPa- napominju da je predviđena i sanacija asfalta nogostupa u Krešimirovoj i Manzonijevoj ulici, a vrijednost radova je 250 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.