Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vozači oprez! I prvašići su na ulicama!

02.09.2022.

13:20

Autor: Lena Stojiljković

Oprez:      prvašići u prometu

Oprez: prvašići u prometu

Foto: - / -

Policija apelira na vozače za dodatni oprez!

Od ponedjeljka u prometu će ravnopravno sudjelovati i 36.000 učenika prvih razreda osnovnih škola, koji zbog svojih godina, razigranosti i impulzivnosti trebaju punu, aktivnu pažnju svih nas, poručuje policija u povodu još jedne preventivne akcije Poštujte naše znakove.


Oni će u dogovoru s ravnateljima i djelatnicima škola prvašićima održati 20-minutno predavanje na temu propisnog i poželjnog ponašanja djece, kao i onih koji o njima brinu, u prometu na cestama. 


Također, sudjelovat će na prvom roditeljskom sastanku, dok će tijekom čitavog rujna, a posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola.


Tradicionalno, već 40 godina, Hrvatski auto klub i Auto klub Rijeka uz početak nove školske godine organiziraju akciju "Sigurno u školu" kako bi prvi dani novog razdoblja u životu prvašića bili sigurni i rasterećeni briga. 


Zapravo smo i mi u Auto klubu Rijeka s nestrpljenjem čekali novi početak, a uskoro ćemo i u škole da prvašićima pojasnimo što im je činiti u prometu i kako uživati u svakom danu, rekao je Tomislav Šepić, poslušajte:

Prva prometna pravila uče se u sigurnom obiteljskom okruženju, a što kad se djeca nađu sama na cesti?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.