Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: mobilni timovi za cijepljenje dostupni svima!

23.02.2022.

11:11

Autor: Neva Funčić

Cjepivo protiv koronavirusa

Cjepivo protiv koronavirusa

Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Radi što efikasnije borbe protiv pandemije i zaštite građana od zaraze, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije formirao je mobilne timove za cijepljenje čiji je cilj omogućiti svim građanima dostupnost cjepiva. Iako su do sada timovi bili dostupni samo za teško pokretne i nepokretne osobe, oni su sada dostupni svim građanima.

Iskorak u organizaciji cijepljenja trebao bi pomoći građanima koji nisu u mogućnosti samostalno otići na cijepljenje da lakše dođu do cjepiva te na taj način zaštite sebe i druge, poručuju iz NZZJZ PGŽ.


Svi zainteresirani posjet mobilnog tima za cijepljenje mogu dogovoriti na broj telefona 051/554-802 ili na broj mobitela 091/203-0708.


Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović  je početkom tjedna izvijestio da je booster dozu cjepiva primilo 29 posto građana. Mobilnim timovima je kod kuće cijepljeno oko dvije tisuće osoba u PGŽ, izvijestio je. Najavio je i da neće posustati s kampanjom cijepljenja te da, unatoč velikom broju preboljenja, jesen neće čekati skrštenih ruku.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.