Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje Grobnički frankopanski advent: 10 dana glazbe, vina i božićnoga slavlja

17.12.2021.

12:06

Autor: HRT - Radio Rijeka

Frankopanski Advent

Frankopanski Advent

Foto: - / Omnes agencija

Na današnji petak svečano se otvara Grobnički frankopanski advent koji će se održavati do 26. prosinca u Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika.

Vrata kaštela otvorit će se danas u 18 sati, nakon čega će posjetitelji moći uživati u društvu Frankopanske straže, frankopana Drivenika i Trsata, nastupu zbora OŠ Čavle i Tria Veljak, a od 19 sati održat će se i prva u nizu frankopanskih dječjih radionica. Uz još poneko iznenađenje, posjetitelji će moći uživati u frankopanskom kuhanom vinu i posebnom meniju te prigodnoj ponudit OPG-ovaca. Program traje do 22 sata navečer.


PROGRAM ZA NADOLAZEĆE DANE:SUBOTA 18.12.


Jučer svečano otvoreni Grobnički frankopanski advent danas će za posjetitelje biti otvoren od 11 do 22 sata, a organizatori su pripremili doista bogat program. U 11 sati započinje dječja radionica izrade frankopanskih zastavica, od 13 do 15 sati kaštel će posjetiti pravi vitez, a posjetitelji će moći uživati i u društvu frankopana. Od 14 sati započinje tradicionalni sajam prigodnih radova učenika OŠ Čavle, a u 16 sati svoj show program održat će poznati mađioničar Andrej Škedel. S početkom u 18 sati održat će se dječja frankopanska radionica "Grobnički mlin", a od 19:30 nastupit će populani band Dellboys. Tijekom cijelog dana posjetitelji mogu uživati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi s frankopanskim predznakom.


NEDJELJA 19.12.


Grobnički frankopanski advent u Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika i danas otvara svoja vrata u 11 sati te će posjetitelje sve do 22 sata dočekati bogat program. U 11 sati započinje dječja radionica "Kako postati Dondolaš i izraditi zvono", a od 12 sati Dondolaši pripremaju kuhanje kotlića i palente što će popratiti i glazbeni nastup Trio Asi. U 13:30 sati nastavlja se jučer započeta dječja radionica izrade frankopanskih zastavica, a od 14 sati održava se tradicionalni sajam prigodnih radova djece iz Dječjeg vrtića Čavle. U 15.30 započinje radionica pisanja pisma Djedu Mrazu, a posebno će atraktivno biti u 17:30 kada će kočija Djeda Mraza, u pratnji Frankopanske straže stići po pisma kako bi ona pravovremeno stigla na Sjeverni pol. Od 18 sati započinje frankopanska radionica "Tri brata tri kule" te glazbeni nastup Coffee Shop Acoustic. Posjetitelji će moći uživati i u frankopanskom kuhanom vinu i posebnom frankopanskom meniju.


PONEDJELJAK 20.12.


Atraktivni Grobnički frankopanski advent danas očekuje posjetitelje od 16 do 22 sata, a uz bogatu frankopansku gastro ponudu izdvajamo dječji kutak koji je otvoren od 16 do 20 sati i u kojem će se s početkom u 17 sati održati frankopanska dječja radionica "Čabarski rudari". S početkom u 19:30 sati posjetitelje će zabaviti DJ uz nastup Plesnog centra Sirius. Tijekom cijelog dana posjetitelji mogu uživati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi s frankopanskim predznakom.


UTORAK 21.12.


Frankopanski kaštel Grada Grobnika je središte jedisntvenog Grobničkog frankopanskog adventa koji danas otvara svoja vrata u 16 sati te će do 22 sata ponuditi bogatu frankopansku gastro ponudu, a od 16 – 20 sati za najmlađe će biti otvoren dječji kutak u kojem će se, s početkom u 17 sati, održati frankopanska dječja radionica "Bribirske djevojčice". Od 19 sati na pozornici kaštela nastupit će glazbeni duo Livingstone, a program završava u 22 sata.

grobnički advent

grobnički advent

Foto: - / omnes agencija

SRIJEDA 22.12.


Grobnički frankopanski advent i danas ima zanimljiv program pa će tako od 16 sati biti otvorena vrata kaštela i dječjeg kutka u kojem će se, s početkom u 17 sati, održati frankopanska dječja radionica "Putovanje bakarskim jedrenjakom". U 18:30 započinje nastup dječjeg zbora "Glazbeni vrtuljak", a u 19:30 glazbeni nastup održat će Suzana Štefanić Duo. Tijekom cijelog dana posjetitelji mogu uživati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi s frankopanskim predznakom.


ČETVRTAK 23.12.


Frankopanski kaštel Grada Grobnika je i danas središte zanimljivog programa u sklopu Grobničkog frankopanskog adventa, a koji će se odvijati od 16 do 22 sata. Dječji kutak i danas očekuje najmlađe posjetitelje od 16 do 20 sati te će u 17 sati započeti frankopanska dječja radionica "Trsatko blago". Za ljubitelje vrsnih hramonikaških nastupa organizator je pripremio nastup harmonikaša Sabbatini čiji će nastup započeti u 19:30 sati. Posjetitelji će, kao i svih dana, moći uživati i u frankopanskom kuhanom vinu i posebnom frankopanskom meniju.


PETAK 24.12.


Badnjak ili Vilja Božja u Frankopanski kaštel Grada Grobnika, a u sklopu Grobničkog frankopanskog adventa, donosi tradicionalnu podjelu brudeta i palente koja će započeti u 12 sati, a glazbenu podlogu ovom popularnom događanju dat će Trio Andreas. S početkom u 16 sati, u organizaciji Castrum-a, započinje Frankopanska Vilja Božja castrum Party koji će potrajati do 22 sata.


NEDJELJA 26.12.


Posljednji dan Grobničkog frankopanskog adventa obilježit će bogat program, a vrata kaštela otvaraju se u 11 sati. Od 12 sati udruga Palentar ponudit će posebnu gastro ponudu – kobasice i palentu "po frankopansku", u 14 sati započinje atraktivna dječja "Potraga za skrivenim zmajevim jajima", a kaštel će posjetiti i sama frankopanska svita kako bi posvjedočila završetku manifestacije.


Od 17 sati nastupit će Klapa Intriga koja će svojim nastupom obilježiti i kraj prvog izdanja Grobničkog frankopanskog adventa. Naravno, kao i sve ostale dane, posjetitelji mogu uživati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi s frankopanskim predznakom.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.