Hrvatski radio

Radio Rijeka

Priče koje pomažu: Slonić koji nije znao špricati surlom

31.03.2022.

14:22

Autor: Radio Rijeka

Storytime

Storytime

Foto: - / Pixabay

U programu Radio Rijeke krenuo je novi ciklus terapeutskih priča pod nazivom Priče koje pomažu, ovoga puta namijenjen djeci ranijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Nekolicina riječkih nezavisnih autora, pedagoga i psihologa u njih je utkala svoja iskustva iz rada s djecom, ali i vlastitog doma. Zahvaljujući storytelling metodi najmlađi će slušatelji moći prepoznati ono što im je važno i povezati priču sa svojom situacijom za koju trebaju pomoć.


Slušanje terapeutskih priča je individualni proces koji rezultira unutarnjom ravnotežom i vodi ka prihvaćanju novih spoznaja i odgovora.


Neopterećeni sadržajem, poslušajte priče sa svojim najmlađima koji će sami prepoznati što im je važno i povezati priču sa situacijom za koju im je potrebna pomoć.


Priče emitiramo svake zadnje srijede u mjesecu od 19 sati i 30 minuta, a ovaj su mjesec ugostile "Slonića koji nije znao špricati surlom" autorice Tanje Šupe, profesorice rehabilitatorice, specijalistice za ranu intervenciju. 


Djeca koja imaju strah od nečega novoga u čemu do sada nisu bila uspješna, otkrila su kako je slonić riješio svoj problem. Otkrijte ga i vi! 


Pripovijedačica i autorica emisije je Hana Peharda-Hržić. Poslušajte emisiju:

Slonić koji nije znao špricati surlom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.