Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radionica: Mala škola kazališta - romantizam

21.02.2022.

10:31

Autor: Tatjana Sandalj

Pozornica HKD-a čeka mlade polaznike radionice

Pozornica HKD-a čeka mlade polaznike radionice

Foto: - / Pixabay

Umjetnička organizacija Kazališni studio poziva mlade da im se pridruže u Maloj školi kazališta - romantizam, besplatnom programu organiziranom uz 20. godišnjicu djelovanja. 

Kazališni studio je besplatnu kazališnu radionicu namijenio mladima u dobi od 14 do 24 godina, a radit će 26. veljače od 9 do 12 sati i to u prostoru Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, pa stariji od 16 godina moraju imati odgovarajuće potvrde za ulazak u ustanove u kulturi.


Tema je razdoblje romantizma. Osnove glume i glavni pojmovi koji su obilježili kazalište kraja 18. i prve polovice 19. stoljeća polaznici će upoznavati kroz djela romatničarskih pjesnika i dramatičara. 


Voditelji programa su akademski glumci i dramski pedagozi Nerma Kreso Kavain i Darko Kavain


Broj sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do petka 25. veljače u podne. Treba ih poslati elektroničkom poštom na kazalisnistudio@gmail.com, a kao predmet navesti 'Prijava na radionicu'. U sadržaju moraju biti ime i prezime, dob i kontakt: telefonski broj i/ili adresa elektroničke pošte, ako nije istovjetna onoj s koje se prijava šalje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.