Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rekordan promet u svibnju na terminalu Brajdica

06.06.2023.

14:26

Autor: Radio Rijeka

Pogled na kontejnerski terminal na Brajdici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Pogled na kontejnerski terminal na Brajdici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U Pomorskoj večeri Radio Rijeke sinoć je gostovao ravnatelj riječke Lučke uprave Denis Vukorepa.

Dobre vijesti vezane za kontejnerski terminal Brajdica bile su tema sinoćnje Pomorske večeri u kojoj je, među ostalima, gostovao i Denis Vukorepa.


Čitavo lučko područje je raskopano, sve ide po planu, opisuje Vukorepa i dodaje da je početkom godine promet pao, no da će do kraja godine sve doći na svoje.


U svibnju smo imali rekorde - blizu 40 tisuća kontejnerskih jedinica, kaže Vukorepa.


Većina prometa koji ide kroz Brajdicu je za naše tradicionalno tržište - centralnu Europu. Zadnjih 10 godina hrvatski se udio smanjuje, govori.


Hrvatski je teret u Rijeci, naravno, međutim kako raste promet, tako raste udio i našeg tradicionalniog tržišta, opisuje Vukorepa i dodaje da se intenzivno radi, ali da ih veseli sve što slijedi.


Sve ide jako dobro - na Zagrebačkoj obali srušeni su svi stari objekti, dobivena je građevinska dozvola. A kad kažete da ste u Hrvatskoj dobili građevinsku dozvolu, to znači da je 80% projekta zavšeno, govori Vukorepa.


Koncesionar je potpisao ugovor za mehanizaciju i na dobrom smo putu.


Vrijednost je preko 80 milijuna eura, a prvi mostovi bit će instalirani u ovo doba sljedeće godine, a početak rada se očekuje u prvom kvartalu 2025. godine, zaključuje Vukorepa.


Poslušajte razgovor:

Denis Vukorepa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.