Hrvatski radio

Radio Rijeka

S Vivien Galletta o svemu pomalo: pjevanju, koncertima, hrani i ČAnsonfestu

28.08.2016.

14:39

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vivien Galletta došla je danas “Na obed” na Radio Rijeku. Povod današnjem razgovoru s Mariom Lipovšekom Battifiacom je njezina “friška” pobjeda na ČAnsonfestu. Pjesma "Rapsodija z Molo longa" Smiljana Kirinčića osvojila je nagradu za najbolju interpretaciju i nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.

ČAnsonfest je festival koji umjetnički raste. To je umjetnička platforma koja njeguje čakavsko pjesništvo, rekla je Vivien Galletta koja voli igrati se s različitim stilovima. To mi je veliki izazov, izjavila je riječka pjevačica, članica Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci koja je od nastupa na Eurosongu 1993. godine pa do danas neprekidno u estradnim vodama. 

Održala je koncerte diljem Hrvatske i u inozemstvu. U razgovoru s Mariom Lipovšekom saznat ćete detalje o koncertu na Karibima, o tamošnjim oceanskim vjetrovima i gastronomskim specijalitetima. 

Porijeklo njezinog prezimena Galletta, iskustvo stečeno nakon završene Srednje medicinske škole za vrijeme Domovinskog rata, uloge u operama, mjuziklima i ČAnsonfest: samo su neke od tema današnjeg obeda.   

Poslušajte razgovor Maria i Vivien: 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.