Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smiljan Visković - umirovljeni meteorolog i aktivni filozof

26.03.2017.

15:04

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umirovljeni sinoptičar Smiljan Visković bio je gost nedjeljnog „obeda“ Roberta Ferlina. Od 2014. godine slušatelji Radio Rijeke ne slušaju više njegovu prognozu vremena u kojoj je uvijek svojom poštapalicom „da ponovimo“ želio svima dati potpunu informaciju kakvo nas vrijeme očekuje.

Smiljan Visković cijeli je život proveo u meteorologiji, točnije 41 godinu. Nakon što je diplomirao na Prirodnoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, zaposlio se u Pomorsko-meteorološkom centru u Splitu. Od 1992. do 2014. godine slušatelji Radio Rijeke mogli su ga svakodnevno čuti, zajedno s kolegom Ivanom Novakom, u emisiji Vrijeme za vrijeme

Tijekom današnjeg „obeda“ Smiljan Visković nam je otkrio kako je odlučio postati meteorolog te kako je bilo na putovanju brodom koji je trajao 6 mjeseci. Bio je to ruski znanstveno-istraživački brod sa 140 znanstvenika i 140 članova posade, prisjeća se Smiljan koji je tada bio mladi meteorolog. 

Smiljan Visković boravio je i godinu dana u Libiji kao predavač na Pomorskoj akademiji. To je bilo zanimljivo iskustvo, otkrio nam je Smiljan koji se bavi i pisanjem knjiga. Jedna od tih govori o smislu života. Da li je ga je otkrio?

Poslušajte razgovor:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.