Hrvatski radio

Radio Rijeka

Upisi u 41. generaciju Škole glume Ri Teatra

12.01.2022.

11:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ri Teatar vizual

Ri Teatar vizual

Foto: - / Ri Teatar

Ri Teatar organizira 41. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od siječnja do svibnja 2022., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom (prema dogovoru). Početak je predviđen za 05. veljače 2022., a diplomska predstava će biti izvedena krajem svibnja 2022.godine.

U ovih 40 generacija, školu glume Ri Teatra završilo je 502 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih preko 35 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima. Kao gosti vikend radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi (npr. Vili Matula, Špiro Guberina, Nina Kleflin, Anastazija Balaž, David Petrović, Jadran Grubišić itd…), a kao diplomske predstave igrani su tekstovi hrvatskih i europskih pisaca, te su dramaturški obrađena i izvođena djela poput “Leteći circus Monty Pythona”, “Iz života kukaca” braće Čapek, “Nevidljivi gradovi” Itala Calvina, “Vodič kroz galaksiju za autostopere” D. Adamsa, “Kazališni sat” Jasena Boke, “Stilske vježbe” R. Queneuea itd...


41. škola glume Ri Teatra će biti organizirana u obliku vikend radionica koje će voditi profesionalni glumci, redateljI, a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz 40. generacije. Primjereno dobi i iskustvu, polaznici škole glume kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada, svladavaju specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika. Ostvarivanjem prvih, polaznicima osiguravamo temeljitu pripremu i provjeru sposobnosti za eventualni studij glume, režije, dramaturgije, teatrologije i slično. Ostvarivanjem drugih, polaznike pripremamo za skladan život u društvu te za suvremenu i kulturnu javnu komunikaciju u medijskoj civilizaciji koja sve više inzistira na osobnosti i individualnosti javnog nastupa.


Nakon završene škole glume svi zainteresirani će dobiti priliku nastaviti rad u predstavama Ri Teatra ili nastaviti pripremu za upis na Akademije Dramskih Umjetnosti.


Upisi su nedjeljom, i to 16., 23. i 30. siječnja 2022. u 17 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Kalvarija 8, Rijeka.


Upisi nisu audicija i nije potrebno pripremiti ništa, a o detaljima, točnim terminima i svemu ostalome će se saznati upravo tada, na samim upisima!


Tijekom rada sa mladim glumcima, pridržavaju se sve epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite PGŽ.


Dodatne informacije možete dobiti na tel.051/375-866, gsm.091/253-8991 ili e-mail: ri.teatar@ri.t-com.hr


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.