Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volonterska akcija mladih - prijavite se!

04.10.2022.

11:53

Autor: Tatjana Sandalj

Ulomak plakata akcije

Ulomak plakata akcije

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Volonterski maraton "72 sata bez kompromisa" bit će treći put održan u Rijeci. Svi u dobi od 15 do 35 godina za sudjelovanje se mogu prijaviti na internetskoj stranici 72sata.hr.

Sudionici će prijaviti i u kom terminu od 13. do 16. listopada mogu volontirati, a beskompromisnost cijeloj priči daje činjenica što će aktivnost u kojoj će sudjelovati doznati neposredno pred početak akcije. 


Organizatori pripremaju 15 volonterskih aktivnosti: ekoloških, radnih i akcija socijalnog karaktera. Suradnici su im Udruga 21 Rijeka, Udruga Srce za nju, Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić, Socijalna samoposluga Kruh sv. Elizabete... 


Nositelj projekta u Rijeci je Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, a sudjelovanje će biti omogućeno svima koji žele.


72 sata bez kompromisa je volonterska akcija mladih koja je pokrenuta u Njemačkoj prije 30 godina, a sada se odvija u 13 zemalja Europe. U Hrvatskoj će se volontirati u 19 gradova i mjesta, a organizatori na 72sata.hr očekuju prijave oko 3,5 tisuće volontera.


Međunarodni volonterski projekt u Rijeci najavili su Gabrijela Mustapić i Matej Pedišić, poslušajte:

Gabrijela Mustapić i Matej Pedišić: Gledaj, prijave već stižu!

Gabrijela Mustapić i Matej Pedišić: Gledaj, prijave već stižu!

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

72 sata bez kompromisa, treći put u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.