Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prognoza za Rijeku i okolicu: očekuje nas olujna bura!

09.12.2021.

15:06

Autor: PMU Rijeka

Prognoza vremena

Prognoza vremena

Foto: - / Pixabay

Prognozu vremena za Rijeku, Istru, Gorski kotar i Liku svakoga dana pripremaju meteorolozi DHMZ-a Područne meteorološke službe Rijeka: Ivan Novak, Josipa Kuzmić, Danijela Vlašić i Igor Horvat. 

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak: 


Promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom, u Gorskom kotaru i Lici i snijegom, a malo snijega je moguće ponegdje i uz obalu. Ujutro će puhati slaba do umjerena, ponegdje pojačana bura, zatim jugozapadni vjetar i jugo, a navečer istočni vjetar i bura, u noći umjerena do jaka, na udare ponegdje olujna. More će biti malo do umjereno valovito. 


Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 2 do 6°C, u unutrašnjosti Istre od -2 do 1°C, a najviša dnevna od 6 do 10°C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -2°C, a najviša dnevna od 0 do 3°C.


Biometeorološka prognoza za petak: 


Bimeteorološke prilike će se uglavnom nastaviti polako poboljšavati na većem dijelu Hrvatske. Ljudi će osjetiti poboljšanje općeg stanja. No, još uvijek je moguća nesanica i loše raspoloženje kod osjetljivih ljudi. Na cijelom Jadranu će krajem dana ojačati južina koja će nepovoljno djelovati na raspoloženje.


Izgledi vremena od subote do ponedjeljka: 


U subotu većinom oblačno, na Jadranu povremeno kiša, osobito u Dalmaciji gdje će ponegdje biti obilnija. U gorju snijeg, ponajprije u Lici, a oborina na granici kiše i snijega bit će i drugdje u unutrašnjosti, pogotovo na istoku, moguće i podno Velebita. Zatim na Jadranu sunčanije, a na kopnu promjenjivo još uz mogućnost mjestimice slabe susnježice i snijega. U subotu će u unutrašnjosti zapuhati umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac, u ponedjeljak u okretanju na sjeverozapadnjak. Duž cijele obale će u subotu zapuhati jaka i olujna bura, u nedjelju okretati na sjeverac, a u ponedjeljak na sjeverozapadnjak uz slabljenje. Razmjerno hladno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.