Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:38 / 10.03.2022.

Autor: PMU Rijeka

Vrijeme u Rijeci 11.3.: pretežno sunčano uz malu naoblaku, puhat će bura

prognoza vremena

prognoza vremena

Foto: - / Pixabay

Prognozu vremena za Rijeku, Istru, Gorski kotar i Liku svakoga dana pripremaju meteorolozi DHMZ-a Područne meteorološke službe Rijeka: Ivan Novak, Josipa Kuzmić, Danijela Vlašić i Igor Horvat.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za subotu:


Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena do pojačana, ponegdje i jaka na udare olujna bura, naročito u Velebitskom kanalu. More će biti umjereno valovito. 


Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od -1 do 3 °C, u unutrašnjosti Istre od -5 do -2 °C, a najviša dnevna od 8 do 10 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od -9 do -6 °C, a najviša dnevna od 1 do 3 °C.


Biometeorološka prognoza za subotu:


Stabilne atmosferske prilike uvjetovat će povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće osjećati tegobe uzrokovane vremenom.


Sunčano vrijeme diljem zemlje podržavat će dobru koncentraciju i bit će motivirajuće za boravak na otvorenom. Zbog neuobičajeno hladnog vremena, osobito tijekom jutra i večeri, na oprez i adekvatnu zaštitu od hladnoće upozoravamo kronične plućne i srčane bolesnike.


Izgledi vremena od nedjelje do utorka:


Sljedećih dana prevladavat će sunčano i razmjerno hladno, osobito u unutrašnjosti. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će umjerena bura oslabjeti i u nedjelju okrenuti na jugo dok će u ponedjeljak postupno zapuhati sjeverozapadnjak.