Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijeme u Rijeci 29.7.: pretežno sunčano, navečer jače naoblačenje

28.07.2022.

14:45

Autor: DHZ PMS Rijeka

prognoza vremena

prognoza vremena

Foto: - / Pixabay

Prognozu vremena za Rijeku, Istru, Gorski kotar i Liku svakoga dana pripremaju meteorolozi DHMZ-a Područne meteorološke službe Rijeka: Ivan Novak, Josipa Kuzmić, Danijela Vlašić i Igor Horvat.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:


Pretežno sunčano, uz dnevni razvoj oblaka poneki pljusak moguć je poslijepodne u Gorskom kotaru i Lici, a navečer jače naoblačenje, zatim kiša, pljuskovi i grmljavina. Ujutro će puhati slaba do umjerena, u Velebitskom kanalu i pojačana bura, zatim zapadnjak i jugozapadnjak, navečer i jugo. More će biti malo, ponegdje do umjereno valovito. 


Najniža temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će od 21 do 23 °C, u unutrašnjosti Istre od 15 do 20 °C, najviša dnevna od 31 do 34 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici bit će od 13 do 17 °C, najviša dnevna od 27 do 31 °C.


Biometeorološka prognoza za petak:


Dugo trajanje velike opasnosti od toplinskog vala se nastavlja na sjevernom i srednjem Jadranu i u dalmatinskom zaleđu, iscrpljujući ponajviše kronične bolesnike koji se moraju strogo pridržavati mjera za zaštitu od velikih vrućina i uzimati terapiju prilagođenu težim vremenskim uvjetima. 


Sve dostupne mjere treba disciplinirano provoditi i na krajnjem jugu i nizinskoj Hrvatskoj gdje se očekuje umjerena opasnost od toplinskog vala. U cijeloj zemlji će neugodu i opasnost predstavljati i sparina, te će i u gorskim krajevima biometeorološki uvjeti biti razmjerno nepovoljni do nepovoljni svima, pa i manje osjetljivim ljudima. 


Izgledi vremena od subote do ponedjeljka:


U subotu jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi će mjestimice biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje. 


U nedjelju i ponedjeljak sunčanije, ali ne i stabilno, pa je uz dnevni razvoj oblaka na kopnu moguć poneki izolirani pljusak, a u nedjelju duž obale i neverin. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar slabjet će u ponedjeljak. 


Na Jadranu uglavnom umjerena bura i sjeverni vjetar, u Dalmaciji i prolazno jak sjeverozapadni. Temperatura zraka u blagom porastu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.