Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijeme u Rijeci 6.10.: pretežno sunčano

05.10.2022.

15:12

Autor: DHZ PMS Rijeka

prognoza vremena

prognoza vremena

Foto: - / Pixabay

Prognozu vremena za Rijeku, Istru, Gorski kotar i Liku svakoga dana pripremaju meteorolozi DHMZ-a Područne meteorološke službe Rijeka: Ivan Novak, Josipa Kuzmić, Danijela Vlašić i Igor Horvat.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:


Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Slab istočnjak i jugo poslijepodne će okretati na sjeverozapadni vjetar, podno Velebita na umjerenu do pojačanu buru. More će biti umjereno valovito. 


Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 14 do 17°C, u unutrašnjosti Istre od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 21 do 24°C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8°C, a najviša dnevna od 22 do 24°C.


Biometeorološka prognoza za četvrtak:


I dalje stabilne atmosferske prilike podržavat će povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Uz adekvatnu zaštitu od razmjerno niskih jutarnjih temperatura i moguće magle, osobito u unutrašnjosti, tijekom dana se ne očekuje negativan utjecaj vremena na zdravstveno stanje i raspoloženje ljudi.


Izgledi vremena od petka do nedjelje:


I sljedećih dana stabilno i prevladavajuće sunčano, tek povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro će mjestimice biti magle i niskih oblaka, češćih i dugotrajnih u petak i subotu. Na prijelazu sa subote na nedjelju sa zapada jače naoblačenje pa će na kopnu lokalno pasti i malo kiše. 


Vjetar na kopnu većinom slab, u nedjelju i umjeren sjeveroistočni. Na moru će tijekom petka umjerena i podno Velebita jaka bura i sjeverozapadnjak oslabiti, a u nedjelju će bura ponovno ojačati na jaku i olujnu. Temperatura zraka bez izražene promjene, no na kopnu u malom padu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.