Hrvatski radio

Radio Rijeka

Besplatne likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta

05.07.2022.

12:06

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Galerija Juraj Klović Rijeka

Galerija Juraj Klović Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixell

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u srpnju organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole. Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.

Likovne radionice će se održavati tijekom srpnja od četvrtka do subote u Galeriji Juraj Klović, na placi, na adresi Verdijeva 19 b u Rijeci.


Voditeljica prvog programa po redu biti će Izabela Peculić, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 7. srpnja do subote 9. srpnja 2022. od 10:30 do 12 sati. Polaznici radionice bavit će se izradom nakita od papira.


U radu će se polaznici na zabavan i poučan način upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz likovnost i primijenjenu umjetnost, a cilj je potaknuti maštovitost, kreativnost te stvaranje različitih kreacija. Polaznici likovno–kreativnih radionica na ovaj način usvajaju, ne samo razne tehnike rada, već i koncentraciju te razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja. Radi se u zanimljivom okruženju prostora galerije, gdje se uvijek može pogledati i na poseban način doživjeti trenutna izložba.


Djeca razvijaju kreativnost i maštu u vizualnoj komunikaciji stječu nova prijateljstva i iskustva kvalitetno provodeći svoje slobodno vrijeme. 


Programi su besplatni, ali je broj sudionika ograničen na maksimalno 12 osoba pa je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.