Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što Tehnički fakultet u Rijeci nudi budućim studentima? Zavirite u laboratorije!

02.03.2022.

18:13

Autor: Tatjana Sandalj

Laboratorij novih tehnologija

Laboratorij novih tehnologija

Foto: - / Tehnički fakultet u Rijeci

Tehnički fakultet svima zaintereisranima, ali posebno budućim studentima, nudi pogled u svoje laboratorije na platformi RITEH Fest, sve do 5. ožujka. 

Dani otvorenih laboratorija su program koji Tehnički fakultet u Rijeci odrganizira već niz godina uoči proljeća i sezone u kojoj se srednjoškolci odlučuju koji fakultet upisati. Drugu godinu manifestaciju organiziraju online, obzirom na epidemilošku situaciju, pa su svi pripremljeni materijali i susreti uživo s profesorima dostupni OVDJE.


Prve online Dane otvorenih laboratorija posjetilo je pet tisuća gledatelja, a rezultat su popunjene upisne kvote na upisima u nastavnu 2021./22. godinu. 


Ovogodišnje dane su na Tehničkom fakultetu dočekali još spremniji: predstavljeno je više od 20 laboratorija, pripremljeno još više vježbi, laboratoriji su snimljeni kamerom koja pruža uvid od 360 stupnjeva, kao da stojite u središtu prostorije... Ravnopravno su zastupljeni laboratoriji sva četiri studijska programa riječkog fakulteta: računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo i brodogradnja. 

Okreni se u punom krugu po prostoriji

Okreni se u punom krugu po prostoriji

Foto: - / Tehnički fakultet u Rijeci

Na primjer, ako želite možete vidjeti rad pneumatskog mišića u Laboratoriju za hidrauliku i pneumatiku, Charpyjevo klatno na djelu u Laboratoriju za dinamičku izdržljivost konstrukcija ili sistem prepoznavanja lica aplikacijom CloudFace u komunikaciji uživo preko kamere pri Laboratoriju za umjetnu percepciju i autonomne sustave.


Podsjećamo, upravo je primjena teorijskih znanja kroz rad u laboratorijima i razvijanje analitičkih i kreativnih vještina razlog zašto studenti Tehničkog fakulteta u Rijeci nižu uspjehe na prestižnim natjecanjima i postižu međunarodna priznanja.

Možda i najpoznatija studentska ekipa riječkog Tehničkog: studentska formula

Možda i najpoznatija studentska ekipa riječkog Tehničkog: studentska formula

Foto: - / Tehnički fakultet u Rijeci

Fakultet laboratorije smatra ključnim u obrazovanju mladih inženjera, pa je ovo sad prilika da se informirate o studijskim programima, uvjetima za upis, mogućnostima zapošljavanja i pitate sve što vas zanima o studiju i studentskom životu.


U virutalnu šetnju krenite OVDJE, posjetite njihov Facebook, Instagram, LinkedIn i TikTok i poslušajte kako o Danima otvorenih laboratorija govori pomoćnik dekana dr. Marino Brčić:

Dani otvorenih laboratorija Tehničkog fakulteta u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.