Hrvatski radio

Radio Rijeka

Imate pitanje o radu mozga? Možda ovoga tjedna imaju odgovor za vas

13.03.2023.

14:38

Autor: Tatjana Sandalj

Tjedan mozga

Tjedan mozga

Foto: UNIZD / /

Radionica o prilagodbi na život u starijoj životnoj dobi bila je prva tema manifestacije Tjedan mozga u Rijeci čije je svečano otvaranje održano na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci uz otvorenje izložbe radova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.

Tema prvog predavanja iz tog programa bile su nove spoznaje i dostignuća u neuroznanosti. Program Tjedna mozga u Rijeci dostupan je OVDJE.


Kampanja poznata kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj 22. godinu kao Tjedan mozga. Zadnjih godina Tjedan mozga u Europskoj uniji koordinira i krovna udruga FENS - Federation of European Neuroscience Societies.


Ovogodišnje izdvojene teme Tjedna mozga u Hrvatskoj su: razvoj mozga nakon rođenja, stupnjevi i stanja svijesti te interakcija živčanog i probavnog sustava. 


Tjedan u Rijeci organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, KBC Rijeka te udruge, škole i druge javne ustanove s područja grada Rijeke. Detalje programa možete provjeriti i u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.