Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blašković: Sretni zaposlenici su uvjet za sretan rad u vrtiću

05.02.2022.

17:45

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Nikolina Blašković u studiju Radio Rijeke

Nikolina Blašković u studiju Radio Rijeke

Foto: Iva Črnjar Ivančan / Radio Rijeka

U Klasi optimist gostovala nam je odgajateljica Nikolina Blašković koja radi u Dječjem vrtiću na Srdočima pet godina. Percepcija posla odgajatelja u javnosti ponekad je potpuno drugačija od onoga što oni rade, no ipak im je najvažnija podrška roditelja, rekla je Nikolina.

Nikolina Blašković je rekla i da je ljubav prema poslu preduvjet da se on obavlja kvalitetno, a da su sretni zaposlenici uvjet za sretan rad u vrtiću.


Njihove su plaće manje nego plaće ostalih zaposlenika u odgojno-obrazovnom sustavu, stoga traže ono što im zakonski pripada, kaže naša gošća. Podsjećamo, zaposlenici riječkih vrtića su najavili štrajk zbog nezadovoljstva. 


Naime, pregovori s Gradom Rijekom traju već gotovo pet godina, dogovor nije postignut, pa iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture poručuju da više nemaju strpljenja i ne žele čekati.


S Nikolinom smo razgovarali i o uvjetima rada u pandemiji, neprestanim izolacijama, prevelikim skupinama, koliko vremena odgajatelji uistinu imaju za ono što je primarno njihov posao, a to je odgojna komponenta. Poslušajte:

Klasa Optimist: Nikolina Blašković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.