Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milanović: diplomacija je nemoćna i nedovoljna u trenutnim okolnostima

25.07.2022.

11:46

Autor: Josip Krmpotić, Vedrana Lisica Pavlović

Uvodom u diplomaciju Zorana Milanovića počela Osma ljetna škola prava na riječkom Pravnom fakultetu

Uvodom u diplomaciju Zorana Milanovića počela Osma ljetna škola prava na riječkom Pravnom fakultetu

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / Radio Rijeka

Diplomacija je nemoćna i nedovoljna u okolnostima kojima trenutno svjedočimo, to je sukus predavanja "Uvod u diplomaciju" kojeg je predsjednik Zoran Milanović održao u ponedjeljak na otvaranju osme Ljetne škole prava u Rijeci, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, školu je organizirala Europska udruga studenata prava Rijeka. 


Na temu diplomacije i prava, do kraja srpnja će 40 studenata iz cijele Europe odslušati 23 sata akademskog programa stručnjaka u području diplomacije, a među predavačima bi se tijekom tjedna trebali pojaviti razni eminentni gosti.


Uz predavanje koje je obilovalo temama Rusije, Ukrajine, Amerike, Kine, ali i lokalnih događanja, Zoran Milanović je dva sata spremno odgovarao na pitanja stranih i domaćih studenata. Upitan za komentar, trebaju li pravnici ići u diplomaciju, poslušajte što je izjavio: 

Milanović o pravnicima u diplomaciji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.