Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:34 / 22.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

Mediji i djeca - izazovi digitalnog doba

Izazovi vremena: djeca i mediji

Izazovi vremena: djeca i mediji

Foto: Alexas Fotos / Pixabay

Mediji i djeca - izazovi digitalnog doba, naslov je projekta održanog u Osnovnoj školi Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima tijekom kojeg je održano 14 radionica. 

Održane su i četiri parlaonice čiji su gosti bili medicinska sestra i književna blogerica Tihana Gašpert, dizajnerica i scenografkinja Nisa Hrvatin Petrović, glazbenica i voditeljica Kristina Radovčić te svećenik i studentski kapelan Riječke nadbiskupije Ivan Dominik Iličić. Gosti su s učenicima razgovarali o poslovnim prilikama i mogućnostima suradnje, utjecaju na druge, tražili odgovor na pitanje što pokreće javno djelovanje. 


U školskim projektnim aktivnostima sudjelovali su svi učenici, uključujući i polaznike dviju područnih škola: Jušići i Rukavac. 


Neke od tema radionica  što su ih vodili učitelji su: jezik reklama, matematički rječnik, supostojanje činjenica i neistina u medijima, pravila ponašanja na internetu, inovacije i duhovnost.


I dok su stariji učenici bili na parlaonicama, učenici razredne nastave izrađivali su slikovnice, pripremali rječnike mjesnoga govora  i objavili razredne novine.


Osim učenika, projekt je uključio i roditelje kojima su predstavljeni školski preventivni programi i projekti UsPravi se! i Mental signal. Poslušali su i predavanja na teme: Mediji i djeca – izazovi digitalnoga doba te Prevencija u digitalnom okruženju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.