Hrvatski radio

Radio Rijeka

Priča o Benčiću i Nove priče o Benčiću - razvoj publike art kvarta kroz interaktivne radionice

10.03.2023.

13:44

Autor: Olivera Vinković

Radionice u punom jeku

Radionice u punom jeku

Foto: Tanja Kanazir / MMSU

Priča o Benčiću nastavlja se i ove godine u organizaciji Udruge VMB (Udruge za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje).

Kreće nova sezona provedbe radionica za učenike Priča o Benčiću, a od ove godine i nastavak, odnosno nove verzije radionica - Nove priče o Benčiću koje čine tri sasvim nove radionice: Priča o Muzeju grada Rijeke, Priča o Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te Priča o Gradskoj knjižnici Rijeka.


Udruga za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB je 2019. godine osmisila edukativni program 'Priča o Benčiću' u sklopu programskog pravca “Dječja kuća“ Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture te ga od tada uspješno provodi s riječkim Muzejem moderne i suvremene umjetnosti i u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka (Dječja kuća) u čijem prostoru se od 2021. godine odvijaju radionice. 


Više nam je rekla Ivana Lučić iz MMSU-a :

Ivana Lučić - izjava

interaktivno i edukativno

interaktivno i edukativno

Foto: Tanja Kanazir / MMSU

Tijekom ožujka otvaraju se prijave za osnovne i srednje škola koje do kraja školske godine žele sudjelovati u nekoj od 4 ponuđene radionice.


1) Priča o Benčiću (2.-6. razred OŠ)


2) Priča o Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (6.-8. razred OŠ, 1. razred SŠ)


3) Priča o Muzeju grada Rijeke (1.-4. razred SŠ)


4) Priča o Gradskoj knjižnici Rijeka (1.-4. razred SŠ)


Zainteresirani profesori mogu svoje razredne odjele prijaviti za sudjelovanje u radionicama putem sljedećih linkova:


Priča o Benčiću: https://bit.ly/PricaObencicu


Nove priče o Benčiću: https://bit.ly/NovePOB


Radionice su prikladne za izvođenje u sklopu nastave iz različitih redovnih ili izbornih predmeta kao što su Povijest, Likovna umjetnost, Hrvatski jezik, Moja Rijeka, Građanski odgoj i obrazovanje te Sat razredne zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.