Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječko sveučilište priprema se za 3,5 tisuće brucoša

23.03.2022.

09:22

Autor: Vedrana Lisica Pavlović, Tatjana Sandalj

Za brucoše pedesetak mjesta manje nego lani na riječkom sveučilištu

Za brucoše pedesetak mjesta manje nego lani na riječkom sveučilištu

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Na upisima u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih programa riječki brucoši raspolagat će s 3.501 upisnim mjestom, 53 mjesta manje nego prošle godine, a tu je odluku u utorak potvrdio Senat Sveučilišta u Rijeci. 

Redovnim studentima namijenjeno je 2.634 mjesta, izvanrednim 770, a stranim 97 mjesta. 


Fakultet za menadžment u turizmu otvara novi studij Menadžment u hoteljerstvu na engleskom jeziku. Isti fakultet uvodi novi diplomski smjer Održivi razvoj turizma koji će ići isključivo online


Neke studijske programe od ove godine neće biti moguće upisati, među njima i diplomski sveučilišni studij Gluma i medijske umjetnosti, Klinički nutricionizam i specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava.


Senat je usvojio tri programa cjeloživotnog obrazovanja Ekonomskog fakulteta u Rijeci: Program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, Program osposobljavanja za poslove suradnika u pripremi i provedbi EU projekata i Stečajni management: Edukacija za pripremu ispita za stečajnog upravitelja. Riječ je o programima usavršavanja bez ECTS bodova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.