Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srednja škola Delnice: prijave za šumarskog tehničara stižu iz cijele Hrvatske

08.07.2022.

15:28

Autor: Nenad Lučić

Obnova šumarskog obrazovnog programa mogla bi poboljšati ukupne upisne rezultate Srednje škole Delnice

Obnova šumarskog obrazovnog programa mogla bi poboljšati ukupne upisne rezultate Srednje škole Delnice

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Uoči nadolazećih upisa, u Gorskom kotaru se s najviše interesa iščekuju upisni rezultati za smjer šumarskog tehničara, koji je nakon tridesetak godina iznova uveden u Srednjoj školi Delnice. 

Na važnost obnove tog obrazovnog programa su na goranskom području, tijekom protekle dvije godine, u više navrata ukazivali čelnici gradova i općina, ali i lokalnog šumarstva, koje sve više osjeća potrebu za takvim profilom zanimanja. 


Sudeći po broju elektroničkih prijava, u Srednjoj školi Delnice upise 11. i 12 srpnja imaju razloga iščekivati s optimizmom. Zadovoljavajući interes za upisom novog programa će, po svemu sudeći, povoljno utjecati i na ukupne upisne rezultate te obrazovne ustanove, procjenjuje ravnateljica Slađana Srkoč


"Za smjer šumarskog tehničara imamo devet elektroničkih prijava s prvim prioritetom, no tome treba pridodati i podatak da su kao drugi, treći i četvrti prioritet taj program prijavljivali čak i učenici iz Osijeka, Zagreba i iz Istre. To nam govori da je do zainteresiranih došla informacija kako će se u Delnicama iznova obrazovati budući šumari", tumači Srkoč. 


Slijedom svega toga škola će nadležnima prijaviti potrebu za nastavničkim kadrom, odnosno jednim diplomiranim inženjerom šumarstva, a raspisivanje natječaja se očekuje tijekom kolovoza. Poslušajte izjavu:

Srkoč: prijave za šumarskog tehničara stižu iz cijele Hrvatske

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.