Hrvatski radio

Radio Rijeka

1. Rijeka maraton: 42 kilometra od Korza do Opatije i natrag

30.03.2016.

13:01

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“ od 2. do 17. travnja održat će se ukupno osam utrka koje će okupiti više od 10 tisuća trkača. Novitet je prvi Rijeka maraton u dužini od 42 kilometra od Korza do Opatije i natrag.

1. RIJEKA MARATON – 17.4.2016. (10:30) - Trasa (42.195 m): Korzo - Opatija – Korzo. START - Korzo 12 m.n.m., Scarpina, Ribarska, lijevo na most Delta, Brajdica, D404 (do čvora Vežica 50 m.n.m.), okret nazad na D4040, Brajdica, Delta most, Ul. Ivana Zajca, Riva Boduli, Molo longo (okret prije zgrade Dezinsekcije) 0 m.n.m., Molo Longo, Parking Riva Boduli, Ul. Riva, Žabica (lijevo pored podvožnjaka) 10 m.n.m., Krešimirova, Milutina Barača (okret na autobusnom okretištu 3 m.n.m.), Zvonimirova (najviša točka trase je kraj Zvonimirove 63 m.n.m.), Liburnijska, Istarska, Opatijska, Ul. Ivana Matetića Ronjgova, Črnikovica, Andrije Štangera, Ul. Maršala Tita (okret na Slatini i povratak prema Rijeci), Ul. Maršala Tita - Ul. Rikarda Katalinića Jeretova - Ul. Ivana Matetića Ronjgova - Opatijska  - Istarska - Liburnijska - Zvonimirova - Krešimirova - Žabica (lijevo pored podvožnjaka) - Adamićeva - lijevo na Jelačićevom trgu u Starčevićevu - Korzo – CILJ.

„Homo si teć“, riječki festival sporta i rekreacije ove se godine održava po dvadeseti put  i nudi jednu veliku novost - Prvi riječki maraton od Rijeke do Opatije i natrag. Rijeka maraton pobudio je veliko zanimanje trkača i obogatio ponudu ove najveće ulične sportske manifestacije u Hrvatskoj.

Ovaj događaj postao je pravi riječki brend, a sada je u programu i prvi Rijeka maraton, koji će uvelike obogatiti manifestaciju. Trči se od Korza preko D404 sve do Opatije, nakon okreta na Slatini cilj je na našem Korzu. Očekujemo i dolazak pravih profesionalaca, sigurno je da će doći kenijski trkači, koji već godinama sudjeluju na našem polumaratonu. Prijave su otvorene do petka, rekao je gradski pročelnik za sport i tehničku kulturu Igor Načinović.

Prijaviti se možete na mrežnoj stranici http://www.rijeka.run/maraton.

U sklopu manifestacije „Homo si teć“ od 2. do 17. travnja održat će se ukupno osam utrka koje će okupiti više od 10 tisuća trkača, a od danas se možete uključiti u festival kupnjom Homo si teć majice na riječkom Korzu.

Kupnjom majice građani pomažu Udrugu za Down sindrom Rijeka 21. To su danas učinili gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnik za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i naš proslavljeni vaterpolist i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać.

Poslušajte razgovor s pročelnikom Načinovićem i predsjednikom RSS-a Samirom Baraćem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.