Hrvatski radio

Radio Rijeka

122. Jadranski derbi igra se 18. veljače

06.02.2015.

14:01

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U atletskoj dvorani na Kantridi, dakle na istoj lokaciji i u istom terminu u kojem se trebala igrati odgođena utakmica Rijeke i Hajduka, održava Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore. Logično da na tako uskom prostoru nije moguće osigurati sve sigurnosne uvjete za oba događaja, obrazložio je svoju odluku Brezni.

122. Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka koji se sutra trebao igrati na Kantridi, odgođen je. Zbog loših vremenskih prilika i zatvorenih prometnica, momčad Hajduka nije niti krenula na put prema Kvarneru. Iako su se informacije o novom terminu odigravanja smjenjivale kao na traci, malo prije 14 sati povjerenik za natjecanje 1. HNL Josip Brezni donio je konačnu odluku.

Prema informacijama koje smo danas dobivali, nnitko nije znao da se u nedjelju od 14 do 18 sati, u atletskoj dvorani na Kantridi, dakle na istoj lokaciji i u istom terminu u kojem se trebala igrati odgođena utakmica Rijeke i Hajduka, održava Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore i na kojem će sudkelovati oko 100 natjecatelja. Logično da na tako uskom prostoru nije moguće osigurati sve sigurnosne uvjete za oba događaja. Prisiljeni smo utakmicu Rijeka - Hajduk, sukladno propisima, prebaciti u prvi slobodni termin, a to je srijeda 18. ovoga mjeseca, rekao je Brezni te dodao kako će satnica biti određena naknadno.

Zbog novog termina Jadranskog derbija, susret 21. kola između Istre i Rijeke koji se trebao igrati u Puli 16. ovoga mjeseca, odigrat će se dan ranije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.