Hrvatski radio

Radio Rijeka

19. Homo si teć - tri tjedna trčanja po Rijeci

03.04.2015.

11:05

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnje izdanje sporta i rekreacije traje puna tri tjedna i donosi dvije nove utrke: "539 skok" i "Molo longo trk".

Najavljeno je danas u Rijeci 19. izdanje Festivala sporta i rekreacije Homo si teć. Ovogodišnja manifestacija traje puna tri tjedna i donosi nekoliko novih zanimljivih utrka za sportaše i rekreativce. 

Trčanje je najjednostavniji i najpopularniji oblik rekreacije. Ova manifestacija je i počela s tom namjerom da se u središtu grada zatvori promet i da se građani šeću i trče. Riječani se svake godine odazovu u velikom broju, skupi se oko šest ili sedam tisuća ljudi. Ove smo godine iz tog razloga uveli dvije nove utrke. Prva je "539 skok", utrka uz Trsatske stube. To u svijetu odavno postoji, na Empire State Building se odavno već trči. Imamo prijavljenih 60-tak trkača. Ta utrka počinje sutra u 10:30. Druga je na rasporedu iduće subote, "Molo longo trk". Trči se po riječkom lukobranu, šetnici, dva puta što iznosi oko šest kilometara. Riječani će dok trče moći uživati u panorami Rijeke.

Glavna utrka ulicama grada održat će se u nedjelju 19. ovoga mjeseca. Tada će se trčati i 14. izdanje Riječkog polumaratona. Imamo već skoro 300 prijavljenih, očekujemo da će na kraju sudjelovati oko 700 natjecatelja. Pozivam građane da se prijave za štafetu, ako im je polumaraton prenaporan. Ali, najljepše je da će središte grada jedan dan biti bez prometa, rekao je Radovan Šoljaga, direktor Atletskog kluba RiMaraton. 

Na dan glavne utrke, najveće ulične utrke u Hrvatskoj, tradicionalno će trčati i najmlađi u Babybonus kupu, a niti ove godine nije izostao Hendi kup, utrka za osobe s invaliditetom. Nezaobilazan dio ove manifestacije je humanitarni karakter i majice. Dio sredstava prikupljenih prodajom majica namijenjen je Socijalnoj samoposluzi u Rijeci. Po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u kupoli na Korzu, u Bazzarigovom prolazu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.