Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:02 / 11.06.2022.

Autor: Ivan Ribarić

23. Fiumanka: akvatorij pun jedara, najbrži su utrku završili za sat vremena

Start 23. Fiumanke

Start 23. Fiumanke

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

23. Velika Fiumanka ispunila je riječki akvatorij brojnim jedrima. Nakon samo sat vremena prvi veliki krstaši ušli u cilj.

Među krstašima najbolja je bila talijanska posada Portopiccolo Prosecco Doc sa skiperom Claudiom Demartisom. U cilj su ušli manje od dvije minute prije prošlogodišnjeg pobjednika Maxi Jene iz Crne Gore. Treći su bili Slovenci, posada broda Generali Asillina III. 


Na ruti Obiteljske regate najbrža je bila posada Bubamare –INA na čelu s Davorom Perovićem.


U medijskoj regati nastupilo je šest posada, među kojima su i posade HRT-a i Radio Rijeke, a prvo mjesto zauzela je posada Nove TV, ispred HRT-a i Novineta.


Najmlađa posada 23. Fiumanke kojoj je pripao prijelazni pehar Zvonimira Bezića bila je ona broda Melanie M s korimilarom Marinom Matahlijom.


U regatnom uredu prijavile su se 163 posade za regatu krstaša, Obiteljsku u Medijsku regatu. Ruta regate posade je vodila do Kostrene i natrag, a s obzirom da je ruta obiteljske regate bila kraća, ulazak u cilj i onih najvećih jedrilica i onih obiteljskih bio je otprilike u isto vrijeme. 


Nagrade i prijelazni pehar preuzeli su u subotu i natjecatelji prve sveučilišne regate Studentska Fiumanka. Najuspješnija ekipa je ona s Pomorskog fakulteta koji će čuvati prijelazni pehar. Na drugoj poziciji je ekipa Zdravstvenih studija dok je na trećem mjestu ekipa Uniri.


Poslušajte kako su o Fiumanki govorili Jure Orel i Davor Perović te završno javljanje Ivana Ribarića u emisiju Danas aktualno:

Završno o Fiumanki Ivan Ribarić

Fiumanka: Jure Orel i Davor Perović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.