Hrvatski radio

Radio Rijeka

30 godina Rijeke u venama, Hrvatske u grudima

13.05.2017.

18:32

Autor: Ivan Ribarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim Rijeke koja je odigrala sjajnu utakmicu na terenu, ništa slabije nije bilo ni rođendansko izdanje Armade koja je veličanstvenom koreografijom u 10. minuti obilježila ovaj 131. Jadranski derbi na Rujevici.

Tjedan u kojem Armada obilježava svoj 30. rođendan svoj vrhunac doživio je danas u 131. Jadranskom derbiju između Rijeke i Hajduka. Nakon jučerašnjeg slavlja na Gatu Karoline Riječke i velike bakljade, subota je donijela prelijevanje svih pozitivnih vibracija na stadion na Rujevici.

Gostujući navijači nisu prema najavama ispunili južnu tribinu. Na tribini koja prima 400 gledatelja pojavilo se osam navijača Hajduka koji su na ogradi istaknuli poruku "Ovo nije zbog tebe, nikad nisi sam. Ovo je zbog njih, ovo je zbog nas."

U 10. minuti na istočnoj tribini pojavio se prvi dio koreografije. Uz transparente posvećene Armadi i Hrvatskoj ispisana je poruka "30 godina Rijeke u venama, Hrvatske u grudima".

U drugom dijelu slijedila je poruka "30 godina vjernosti bojama, snage u grlima", dok je posljednjem dijelu ispisana poruka "30 godina sjaja u očima, vatre u srcima" pri čemu se na čitavoj istočnoj tribini formirala na šest transparenata poruka "ARMADA" gdje je svaki transparent predstavljao jedno slovo.

Upravo u tom trenutku Rijeka je pogotkom Maleša došla do vodstva i na najbolji mogući način čestitala rođendan svojoj navijačkoj skupini. Pobjeda Bijelih protiv Hajduka u 131. Jadranskom derbiju najbolji je poklon svim navijačima Rijeke koji će rođendansku feštu nastaviti u centru grada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.