Hrvatski radio

Radio Rijeka

Adventski maraton u Crikvenici: u tri utrke više od tisuću trkača

29.11.2015.

13:58

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Priprema, pozor, sad! S crikveničke rive jutros je krenuo Adria Advent maraton u kojem je sudjelovalo više od tisuću trkača. Prve adventske nedjelje crikvenička rivijera po peti put ugošćuje trkače koji se natječu u maratonu, polumaratonu i utrci građana.

Dominaciju su pokazale kenijske trkačice i trkači, Justus Kiprono slavio je u polumaratonu s vremenom ispod sata i osam minuta, dok je James Emuria u maratonu pobijedio nakon dva sata, 37 minuta i 37 sekundi.

Dvostruka kružna ruta koja počinje i završava u Crikvenici pruža se duž obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj, Selce i Vinodol. Maraton organiziraju hotelska kuća "Jadran" i Grad Crikvenica uz potporu Ministarstva turizma RH.

Utrka je, osim što se trči uz samu obalu, posebna i po tome što je na polumaratonu nastupio 82-godišnji Josip Bepo Nadenić iz Pule, koji je primio i posebno priznanje. Dvadeset i jedan kilometar prošao je za nešto više od dva i pol sata. Javlja Ivan Dorian Molnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.