Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aliyu Okechukwu novi igrač Rijeke

11.09.2013.

10:20

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolji igrač 61. Kvarnerske rivijere, Aliyu Okechukwu, potpisao je danas dvogodišnji ugovor s Rijekom, uz mogućnost produljenja ugovora na još dvije godine.

Nogometna akademija Abuje osvojila je 61. izdanje Kvarnerske rivijere, svladavši u finalu Osijek s 1:0. Sjajnim igrama pozornost je na sebe skrenuo mladi Nigerijac Aliyu Okechukwu, koji je bio strijelac pogotka vrijednog naslova pobjednika. Okechukwu je kasnije zasluženo proglašen najboljim igračem turnira.

Kvalitete nigerijskog veznjaka nisu promakle budnom oku sportskog direktora Rijeke, Srećka Juričića, koji je još u lipnju obavio prvu rundu razgovora s Okechukwuom.

Vrlo smo zodovoljni potpisom ugovora s mladim Aliyuom Okechukwuom. Na ovogodišnjoj Kvarnerskoj rivijeri pokazao je svoju kvalitetu, veliko priznanje je i osvajanje nagrade za najboljeg igrača turnira. Svojom igrom sve nas je impresionirao. Vjerujemo da će i u našoj seniorskoj ekipi pokazati i potvrditi svoju kvalitetu, rekao je nakon potpisa ugovora Srećko Juričić.

Aliyu Okechukwu 1. rujna napunio je 18 godina i pokušat će se nametnuti u prvoj momčadi. Mladi nigerijski veznjak, dosadašnji član nogometne akademije Abuje, pripreme je odradio s voditeljem akademije, Božidarom Matijevićem, kako bi se što spremniji priključio prvoj ekipi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.