Hrvatski radio

Radio Rijeka

Amina Kajtaz - Mostarka s riječkom adresom i dalje postavlja plivačke rekorde

14.03.2023.

12:48

Autor: Albert Petrović

Amina Kajtaz

Amina Kajtaz

Foto: Arena Water Instinct / Instagram / -

Amina Kajtaz, Mostarka s riječkom adresom i članica Plivačkog kluba Kantrida, prošlog je vikenda na međunarodnom plivačkom mitingu u Zagrebu u utrci na 200 metara leptir otplivala apsolutni hrvatski rekord (2:14.01).

Kako doznajemo od Amine, rekord je bio planiran i za drugi dan, u nedjelju, no manja ju je ozljeda spriječila u tome. Ništa neobično za bivšu Miss sporta Hrvatske, koja je samo prošle godine osam puta rušila rekord u 25-metarskim bazenima.


Ono što je neobično jest da je ozbiljno počela trenirati tek s 19, preseljenjem u Dubrovnik, kada ju je, na jednom natjecanju u Sarajevu primijetio legendarni Borut Petrič. Možda joj i zato, kaže s 26 još nije dosadilo plivati i postavljati nove rekorde, jer djeci koja ozbiljno treniraju od desete godine ili ranije to se može dogoditi.


U Rijeku je došla nakon petogodišnjeg boravka u Zagrebu i nastupa za Mladost. To zna ponekad malo dosaditi, kad boravite u jednoj sredini godinama, malo se zasitite, zato i jesam sad ovdje. Kantrida se pokazala kao najbolja opcija-tu je moj trener Dalibor Krebelj, smatram da smo odličan tim i da smo tek na početku, da je puno toga pred nama. Rijeka mi se jako sviđa, lijepo je tu,lijepo je biti na moru, a sviđa se i mom tati Seadu (Veležovoj legendi iz 80-ih), koji često navrati, tu ima kolege, prijatelje i brojne uspomene s Kantride.


Poslušajte razgovor:

Amina Kajtaz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.