Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ana Tibljaš i Danijel Ivaničić pobjednici "Molo longo trka"

14.04.2018.

12:34

Autor: Ivan Ribarić

Molo longo trk (Foto: Pixsell)

Molo longo trk (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

22. izdanje Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć" nastavljeno je ove subote utrkom po riječkom lukobranu, Molo longo trkom. U muškoj konkurenciji slavio je Danijel Ivaničić, dok je kod djevojaka najbolja bila Ana Tibljaš.

Nakon prošlotjedne utrke "539 skok" po Trsatskim stubama, Festival sporta i rekreacije "Homo si teć" nastavljen je ove subote utrkom na riječkom lukobranu, "Molo longo trkom". Po sunčanom i toplom vremenu, uz prekrasan pogled na Rijeku, natjecatelji su u što kraćem roku, u masovnom startu, imali zadaću istrčati dionicu od šest kilometara. 

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio predstavnik Atletskog kluba "Liburnija" Danijel Ivaničić s vremenom od točno 20 minuta. Samo devet sekundi iza njega u cilj je ušao predstavnik "Kvarnera" Ivan Dračar, dok je treće mjesto osvojio Pavle Kruljac.

Kod djevojaka najbolja je bila članica Atletskoga kluba "Kvarner" Ana Tibljaš s vremenom od 25 minuta i 17 sekundi. Iza nje su, kao prve pratiteljice, ostale također članice "Kvarnera" Veronika Erlić i Vlasta Tibljaš. Veliki završetak festivala očekuje nas sljedeće nedjelje kada je na rasporedu čak sedam utrka, među kojima i ona najmasovnija - utrka građana "Homo si teć".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.