Hrvatski radio

Radio Rijeka

Armada poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

26.08.2016.

14:02

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovo je četvrta godina zaredom da organiziramo ovu akciju. Produkt je to naše i želje Armade da napravimo nešto više. Znamo svi kako su učestala upozorenja iz KBC-a o nedostatku doza krvi, rekao je Vidotto.

Četvrtu godinu zaredom Odsjek darivatelja krvi Crvenog križa iz Rijeke i riječka navijačka skupina Armada organiziraju humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. 

Produkt je to naše i želje Armade da napravimo nešto više. pripadnici Armade i ranijih su godina darivali krv, ali ne na organizirani način. Pogotovo ne na stadionu na Kantridi, hramu riječkog nogometa. Ovo je dobar primjer za sve mlade ljude koji vole sport i na ovaj način čine nešto veliko. U prethodne tri akcije odazvala su se 203 darivatelja, a prikupljeno je 178 doza krvi. Znamo svi kako su učestala upozorenja iz KBC-a o nedostatku doza krvi. Ova se akcija odvija u vrijeme kada su zalihe na oskudnoj razini. Zahvaljujem Armadi i klubu koji su se priključili ovoj akciji, rekao je Ivo Vidotto, suorganizator akcije.

Armada se često uključivala u razne humanitarne akcije pa ni ova nije iznimka.

Drago nam je da smo ovu akciju pretvorili u tradicionalnu. Želja nam je možda da se ubuduće održava i dva puta godišnje. Možda nam je najdraže to što se vraćamo na našu Kantridu, gdje ćemo u posebnom ambijentu napraviti nešto hvale vrijedno. Nadam se da će se naši članovi odazvati u velikom broju. Da se malo poigram riječima: kako naši pripadnici ove sezone nisu dali krv na gostovanjim, a niti na domaćim utakmicama, neka je sutra daju u prave svrhe. Nakon dana provedenog na Kantridi, navečer ćemo se svi uputiti na Rujevicu gdje se nadamo da će igrači "ostaviti krvi na terenu", kao što je to bilo na Poljudu i da ćemo se opet veseliti i provesti subotu na prvom mjestu, rekao je glasnogovornik riječke navijačke skupine Denis Povh.

Akciju je podržao i riječki prvoligaš. Svakog darivatelja krvi očekuje besplatan ulaz na sutrašnji ogled protiv Slaven Belupa.

To je hvale vrijedna akcija koju treba podržati. Krv je život i svi oni koji su u mogućnosti neka se odazovu, posebno mladi ljudi. Time će nekome pomoći, rekao je bijeli veznjak Filip Bradarić.

Sutrašnja akcija održat će se u svlačionicama stadiona na Kantridi, a traje od 9 do 13 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.