Hrvatski radio

Radio Rijeka

Armada slavi 26. rođendan

03.05.2013.

14:26

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka navijačka skupina utemeljena je 9. svibnja 1987. godine, uoči finala kupa ondašnje države. Obljetnicu će obilježavati sedam dana - a središnji je događaj navijačka koreografija u nedjelju na Kantridi.

Armada ovih dana slavi 26. rođendan. Kao i svake godine do sada, obilježavanje jubileja trajat će sedam dana, a počinje sutra sedmim izdanjem malonogometnog turnira Armada kup.

Središnji događaj, koji će obilježiti navijačka koreografija, odvijat će s u nedjelju na zapadnoj tribini stadiona na Kantridi za vrijeme utakmice s Dinamom, a nastavlja se idućeg petka masovnim odlaskom na utakmicu protiv Istre u Pulu.

I ove godine obilježavanje osnutka ima svoju humanitarnu notu. U subotu 11. svibnja podno B tribine stadiona na Kantridi održat će se humanitarni koncert. Prikupljenim sredstvima pripadnici Armade kupit će električna invalidska kolica svom članu Tihomiru Prosenu Grobotu.

Opširnije o sedmodnevnoj proslavi rođendana poslušajte u razgovoru s tajnikom Armade Denisom Povhom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.