Hrvatski radio

Radio Rijeka

Badminton spektakl u Opatiji

20.05.2022.

09:11

Autor: HRT - Radio Rijeka

Badminton spektakl u opatiji

Badminton spektakl u opatiji

Foto: - / OMNES Agencija

Opatija je domaćin još jednog velikog sportskog događanja, a zahvaljujući Badminton Europe i Hrvatskom badminton savezu u ovaj sportski grad stiže oko 350 igrača koji će sudjelovati na Badminton Europe U 17 Circuit tournamentu "Adria u 17 International 2022" te Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14) turniru.

U ova dva turnira, u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR Gorovo, opatijska Sportska dvorana Marino Cvetković će od danas do 22. svibnja ugostiti vrhunske igrače iz Austrije, Belgije, Češke Republike, Engleske, Finske, Hrvatske, Italije, Indije, Irske, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Wales-a, a posebni gosti saveza su natjecatelji iz Ukrajine.


Na čak dvanaest terena, prva će se dva dana natjecatelji boriti u kvalifikacijama i to danas od 11:00 – 21:00 i u subotu od 9:00 – 20:00 sati, a u nedjelju ujutro u 9 sati započinju polufinalne te potom i finalne borbe. Natjecatelji se bore pojedinačno i u parovima po knockout sistemu u navedenim kategorijama, a već od polufinala dijelit će se odličja dok će najbolji biti proglašeni na kraju natjecanja.


S obzirom da turniri traju nekoliko dana, svi sudionici upoznat će se s ljepotama Opatije te će tako ona dobiti i vrijednu turističku promociju. Pod budnim okom organizatora, medicinskog osoblja, sudaca te čak i doping kontrole natjecatelji će imati odlične uvjete za sudjelovanje, što ove turnire uvrštava među najkvalitetnije na ovim područjima.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.