Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:38 / 30.07.2017.

Autor: Tatjana Sandalj

Barać: "Bez nacionalne podrške sport ne može opstati!"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je pobjedom 8:6 nad Mađarskom postala svjetski prvak. Najljepša moguća tema za razgovor Na nedeljnemu obedu na koga je Robet Ferlin zvao predsjednika Riječkog sportskog saveza, predsjednika VK Primorje i nekadašnjeg vaterpolskog reprezentativca - Samira Baraća.

Za Hrvatsku je to drugi naslov u povijesti. Prije deset godina, u Melburnu, u finalu smo također pobijedili Mađarsku. Tada je u reprezentaciji igrao i Samir Barać. Kako je bilo gledati sinoćnju utakmicu iz - fotelje?

Što radi kada nije u bazenu? Samir je završio ekonomiju i onda postao arhivar - govori o tome čime se to zapravo bavi. Primjerice, u arhivu svoje tvrtke čuva desetak kilometara dokumentacije različitih tvrtki.

Ipak, jednom vaterpolist - uvijek vaterpolist. Kako izgleda život jednog vaterpoliste, po čemu se taj sport razlikuje od ostalih i što boravak u vodi znači za čovjekovo tijelo u treningu? Je li to doista toliko grub sport koliko izgleda, kakve su ozljede?

Zašto je velika opasnost da vaterpolo, uz nogomet najstariji timski sport na Olimspijskim igrama, možda prestane biti olimpijski i kakve to veze ima sa suđenjima? I zašto Samir Barać baš olimpijsku medalju, najviše voli? 

Komentira Barać i priče o tome da će se gasiti riječki sportski klubovi zbog nedostatka novaca, a spominje i članstvo u radnoj skupini koja radi novi prijedlog zakona o sportu. O svemu tome i još više poslušajte u razgovoru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.