Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijela svlačionica: Stalno nam nešto nedostaje

02.12.2017.

20:53

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Imam osjećaj da uvijek kod svakog od nas nedostaje malo, neki centimetar, neki pas. Još kad uz to nemate ni sreće kao što mi nismo imali danas, rezultat je takav kakav je. Mi svoje prilike nismo iskoristili, a bilo ih je, tako da bolje nije moglo ni završiti, rekao je Maleš.

Riječki niz od 20 utakmica bez poraza u Jadranskim derbijima je prekinut. Nakon više od pet i pol godina Hajduk je svladao Rijeku i produbio krizu rezultata Bijelih za koju se nakon utakmica u Ateni i Vinkovcima činilo da je završena. Splićani su slavili ne stvorivši pšravu progodu, iskoristivši dva poklonna riječke obrane.

Kad se izgubi nije važan način, ali primili smo prvi gol iz naše greške, a drugi nakon praktički prvog udarca na gol. Mi svoje prilike nismo iskoristili, a bilo ih je, tako da bolje nije moglo ni završiti. Imam osjećaj da uvijek kod svakog od nas nedostaje malo, neki centimetar, neki pas. Još kad uz to nemate ni sreće kao što mi nismo imali danas, rezultat je takav kakav je, rekao je Mate Maleš.

I dok je gostujući vratar Karlo Letica bio junak, domaći je Prskalo bio tragičar utakmice.

Ne bih o junacima i tragičarima. Izgubili smo i sigurno nije dobro. Moramo vidjeti gdje smo griješili i pokušati to popraviti, završio je Maleš.

Mogli su Riječani do izjednačenja u 68’, no udarac Gavranovića s bijele točke Letica je sjajno obranio.

Čim ga je vratar obranio, znači da udarac nije bio dovoljno dobar, prokomentirao je Gavranović tu 68’ te nastavio.

Stvorilli smo puno prilika, ali ih nismo iskoristili. Niti jednog trenutka nisam  imao osjećaj da ovu utakmicu možemo izgubiti, ali eto, takav je nogomet. Jako smo tužni večeras. Mislim da je vrijeme da svatko od nas izvuče tih pet ili deset posto koji nam stalno nedostaju, rekao je Gavranović.

Imali smo igru i dominaciju, ali što nam to sada vrijedi. Primili smo dva vrlo naivna gola, a u ovakvim utakmicama ne smijemo si dozvoljavati takve greške. Događaju nam se neke nelogične stvari, nedostatak sreće. Mi stvarno dajemo sve od sebe, ali nikako da nas rezultat isprati. Hajduk osim ta dva gola nije imao niti jedan ozbiljan udarac. U drugom poluvremenu su se povukli, bukvalno u “bunker”, nisu prešli centar, ali što nam to sad vrijedi kad oni odnose pobjedu. Mi smo trebali iskoristiti neke prilike u prvom poluvremenu. Da smo tu postigli pogodak, drugačije bi se stvari razvijale. Da smo iskoristili jedanaesterac, sve bi bilo drugačije. Ovako smo razočarani i ništa nam ne ostaje za utjehu, rekao je Marko Vešović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.