Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli iduće sezone sele u Žuknicu?

21.10.2013.

19:58

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U klubu mislimo kako je Žuknica logičan izbor. Želimo ostati što bliže Rijeci i zadržati zajednički duh s navijačima i sjajnu atmosferu koja vlada u i oko kluba, kaže Šćulac.

Kako se bliži svibanj 2014. godine i zacrtani datum početka izgradnje novog stadiona na Kantridi, u riječkom prvoligašu krenuli su u rješavanje problema vezanih za odigravanje domaćih utakmica. Preciznije rečeno, stadiona na kojem bi Rijeka, kako sada stvari stoje, već slijedeću sezonu igrala svoje domaće utakmice. U skladu s tim danas je u Kostreni održan prvi u nizu sastanaka između vodstva riječkog prvoligaša i čelnika Općine Kostrena.

U klubu držimo kako je Žuknica logičan izbor. Želimo ostati što bliže Rijeci, što bliže našim navijačima te zadržati zajednički duh i atmosferu koja vlada u i oko kluba. U današnjim smo razgovorima čelnicima općine Kostrena iznijeli sve informacije. U Kostreni su prepoznali priliku, zainteresirani su, a drže da bi se trebala uključiti i podršku pružiti i šira zajednica, kazivao je nakon sastanka dopredsjednik Bijelih Dean Šćulac.

Kako bi stadion u Žuknici zadovoljio uvjete licenciranja za odigravanje utakmica 1. HNL, nužno je postaviti reflektore, osigurati tehničke uvjete poput prostorija za doping kontrolu i sl., ali i postaviti montažnu tribinu čime bi se kapacitet stadiona popeo na barem 5000 mjesta. Iz riječkog će prvoligaša HNS-u poslati zahtjev za montažu tzv "navijačke tribine" po uzoru na Mercedes Benz Arenu ili Old Traford. Na takvim je tribinama u Stuttgartu i Manchesteru dozvoljeno stajanje što bi, između ostalog, povećalo i sam kapacitet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.