Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli na Villamarinu

11.12.2013.

18:39

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trening je pratilo i pet pripadnika Armade, onih najspretnijih i najdomišljatijih. Sutra ih se na najgornjem prstenu, u kavezu predviđenom za gostujuće navijače iznad korner zastavice, očekuje oko 300-tinjak.

Izveo je Matjaž Kek na travnjak Villamarina 25 igrača. Prvih 15-tak minuta otvorenih za javnost, odradili su i Marić, Tomečak te Sharbini. Sutrašnji nastup spomenute trojice zbog problema  s ozljedama pod velikim je znakom pitanja. S momčadi su u Španjolsku doputovali Pušić i Mitrović koji nemaju pravo nastupa. Želio je Kek imati na okupu sve raspoložive igrače jer se ekipa na Kvarner vraća tek u petak u poslijepodnevnim satima. U Rijeci su ostali samo ozlijeđeni Pokrivač i Alispahić. Trening je pratilo i pet pripadnika Armade, onih najspretnijih i najdomišljatijih. Sutra ih se na najgornjem prstenu u kavezu predviđenom za gostujuće navijače iznad korner zastavice, očekuje oko 300-tinjak.

Stadion Benito Villamarin, koji je svoje je najbolje dane odavno proživio, sagrađen je još davne 1929., a obnovljen je za Svjetsko prvenstvo 1982. godine. Druga obnova je započeta prije 13 godina no nikada nije dovršena. Golemi betonski kompleks, koji danas prima 52 500 gledatelja djeluje poprilično oronulo. Stolice, koje kao da nitko nije oprao već dugi niz godina, dočaravaju cijelu paletu  nijansi bijele i zelene boje. Unutrašnjost, prepuna labirinata uskih hodnika s neuobičajeno niskim stropovima, dijelom je nedavno obnovljena.

Današnje ime stadion je dobio 1982. godine. Benito Villamarin bio je predsjednik Betisa od 1955. do 1965. godine. Zanimljivo, od 2000. do 2010. godine stadion je nosio ime još uvijek živućeg Manuela Ruiza de Lopere, predsjednika kluba iz novije ere.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.