Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli odradili trening, Kek: Tražit ću od igrača hrabrost i odlučnost

08.08.2018.

20:05

Autor: Ivan Ribarić / Robert Ferlin

Trening u Sarpsborgu (Foto: Robert Ferlin)

Trening u Sarpsborgu (Foto: Robert Ferlin)

Foto: - / -

Norveška liga nije baš neka nebitna liga, ima tu kvalitete. Bilo koji protivnik u Europi će te kazniti ako ne uđeš maksimalno u svaku utakmicu. Mi smo već prije nekoliko godina protiv Aberdeena naučiti tu lekciju i učiniti ću sve da igračima dam sve potrebne informacije, ističe Kek.

Nogometaši Rijeke odradili su službeni trening na glavnom terenu gdje će sutra od 20 sati i 45 minuta u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv Sarpsborga. Umjetna trava i hladniji uvjeti nego na Kvarneru sigurno će odgovarati domaćinu, no trener Bijelih Matjaž Kek posvećen je isključivo svojoj ekipi.

Čeka nas jedna teška utakmica u posebnim uvjetima koje nudi igralište, a ja ću tražiti da razmišljamo o kvaliteti naše igre. Protivnik je agresivan, kroz duel igru i okomitost traže svoje šanse i moramo na to kvalitetno odgovoriti. Europa ne dozvoljava lagan i opušten ulazak u utakmicu, a dovoljno nam je upozorenje njihov prolazak pored St. Gallena. Tražit ću hrabrost i odlučnost, jer mlitav pristup će odmah biti kažnjen, rekao je Kek. 

Novinarima se kratko obratio i Mario Pavelić koji je u prva dva nastupa u riječkom dresu upisao gol i asistenciju.

Sigurno da nismo navikli igrati na umjetnoj travi, no mislim da smo spremni. Upoznati smo sa snagom protivnika, znamo koliko su dobri u prekidima i vjerujem da ćemo znati dobro reagirati u takvim situacijama, kratak je bio Pavelić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.