Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli odradili trening na Olimpijskom stadionu u Ateni

22.11.2017.

18:06

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Činjenica je da je AEK favorit, ali i da mi imamo svoju računicu. Moramo razmišljati o kvaliteti vlastite igre i naći odgovor na početni pritisak domaćina. O tome kako ćemo se postaviti i u kojoj formaciji zaigrati, ne želim govoriti u medijima, rekao je Kek.

Zakasnili su nogometaši Rijeke na večernji trening i uobičajenu konferenciju za novinare. Razlog je nesnosna gužva koja vlada na ulicama Atene.

Ispričavam se zbog kašnjenja. Ipak je ovo Atena, rekao je Matjaž Kek u uvodu te se okrenuo sutrašnjem ogledu.

Činjenica je da je AEK favorit, ali i da mi imamo svoju računicu. Moramo razmišljati o kvaliteti svoje igre i naći odgovor na početni pritisak domaćina, rekao je Kek.

Brojne domaće novinare zanimalo je, prije svega, koje je slabosti grčke momčadi uočio u prvom ogledu odigranom na Rujevici.

To je pitanje isključivo za svlačionicu. Pretpostavljam da ste gledali tu utakmicu i da sami možete prosuditi. Ja o tome neću govoriti u medijima, odgovorio je Kek u svom stilu na to, ali i na pitaje misli li nešto mijenjati u stilu igre svoje momčadi obzirom da Rijeci neodlučeno ne znači puno.

Ne volim pričati o tome što bi bilo kad bi bilo. Loš sam prognozer. Ostajem kod činjenica koje sam rekao u uvodu. Znam da bi AEK volio da im ostavimo prostor i stvorimo situaciju u kojoj su oni jako kvalitetni. Sačekajte, sutra ćete sve vidjeti, odgovorio je Kek te o izostancima važnih igrača u domaćoj momčadi (Johanson i Mantalos) rekao.

U današnjem medijskom svijetu sve se zna. Mislim da AEK ima dovoljno širok igrački kadar da nadomjeste izostanke. AEK nije jedan ili dva igrača, već jak kolektiv, završio je Kek.

Domagoj Pavičić, u svom je stilu, samouvjereno i bez okolišanja najavio.

Znamo da nas čeka teška utakmica. Još smo u igri za prolazak i nećemo se predavati do zadnje minute. Tako ćemo se i postaviti na terenu i ja sam uvjeren u naš prolaz, rekao je Pavičić.

Španjolac na klupi AEK-a Manolo Jimenez biranim je riječima govorio o protivniku.

Ovo je ključna utakmica, dobrim rezultatom možemo osigurati proljeće u Europi. Neće nam biti lako jer i Rijeka ima svoju računicu. Prva utakmica je prošlost, imaju jako puno brzih igrača i u gostima su se pokazali kao jako opasni. Tu ćemo morati biti jako koncentrirani, rekao je Jimenez dodavši kako je gotovo sigurno kako će Ćosić biti spreman za sutrašnji susret.

S druge strane Kek ne može računati na kažnjenog Mišića te ozlijeđenog Hebera. Kvržić je doputovao u Atenu, ali je njegov nastup, takošer zbog ozlijede, pod znakom pitanja.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.