Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli prosuli bodove; Kek: Ovo nam ne služi na čast

10.07.2015.

22:06

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nešto mi tu smrdi, da se najiskrenije izrazim. Za rezultat je uvijek odgovoran trener, a mi imamo puno posla i neke stvari moramo riješiti da se trakavice više ne povlače i da počnemo govoriti na terenu, rekao je Kek nakon susreta u Zaprešiću

Nisu uspjeli nogometaši Rijeke ostvariti prvu pobjedu u Zaprešiću nakon dugih osam godina. Prosuli su dva boda na samom startu sezone velikih očekivanja. Promašili su nekoliko sjajnih prigoda, od kojih neke spadaju u rubriku vjerovali ili ne, a nisu uspjeli mrežu zatresti niti s bijele točke. A kada im je u dva navrata i pošlo za rukom poslati loptu iza gol crte, pogoci su poništeni zbog zaleđa, odnosno zbog navodnog prekršaja Moisesa nad domaćim vratarom Posavcem. U najmanju ruku dvojbena odluka glavnog suca Gorana Gabrila.

Naše otvaranje utakmice daleko je ispod onoga što smo morali napraviti. Zapucali smo ne znam koliko prigoda i na kraju smo mogli biti i kažnjeni. Ne možemo biti zadovoljni, naročito u prvom poluvremenu. Nije to ono što mi želimo. Domaćinu čestitam, imali su i oni svoje prigode. Rezultat je realan jer nama nitko nije kriv što smo promašili sve što smo promašili. Ovo je daleko od svega što smo radili i dogovarali se. Imamo nekoliko problema i moramo ih riješiti. Slijedeći protivnik će ovakve propuste kazniti. Sva ta euforija i najave o nikada jačoj europskoj Rijeci ništa ne vrijedi ako se ne potvrdi na terenu. Jedanaesterac je pucao Lešković jer su Balaj i Sharbini promašili neke ranije, ali to je najmanji problem. Nešto mi tu smrdi, da se najiskrenije izrazim. Za rezultat je uvijek odgovoran trener, a mi imamo puno posla i neke stvari moramo riješiti da se trakavice više ne povlače i da počnemo govoriti na terenu. Možda u prvom dijelu jedna odluka nije bila u našu korist, ali to nije i ne smije biti alibi. Ovo danas ne ide nam na čast. Za pet dana na Kantridu stiže Aberdeen, protivnik protiv kojeg ćemo u svakom segmentu igre morati izgledati puno bolje, rekao je vidno nezadovoljni Kek.

Borbena, ali kvalitetom limitirana domaća momčad zasluženo je osvojila bod. Radovali su se igrači Samira Toplaka nakon Gabrilova posljednjeg žvižduka kao da su osvojili neki veliki trofej.

Prije utakmice tražio sam od igrača da ne budu impresionirani protivnikom i da izgledaju kao momčad. I to sam od njih i dobio. Zaslužili smo da u prvom kolu nakon povratka u prvu ligu u Zaprešić dođe jedna ovako velika ekipa kao što je Rijeka. Imali smo i sreće i ne mogu žaliti za našim prigodama jer ih je i Rijeka imala. Mi smo tu sreću isprovocirali i rezultat je realan. Mislim da je bila ovo dobra utakmica kojoj su nedostajali samo golovi, rekao je vidno zadovoljni Toplak.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.