Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli stigli u Aberdeen puni optimizma

22.07.2015.

15:13

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra će istrčati prepoznatljiva Rijeka, agresivna i okomita, Rijeka koja traži pobjedu. Znamo da će biti i naših navijača i nadam se da ćemo uz njihovu pomoć nešto i napraviti, rekao je Vedran Jugović.

Nogometaši Rijeke pristigli su nakon trostanog leta u Aberdeen. Dočekalo ih je prohladno i oblačno vrijeme. Temperatura od 14 stupnjeva Celzijevih, čak 20 manja od one koja ih je u 10 sati ispratila iz krčke zračne luke. U Bijeloj svlačionici vlada optimizam. Visokom porazu u prvom susretu unatoč. Silni optimizam bazira se na osjećaju cijele momčadi kako su ipak bolji i kvalitetniji od protivnika.

Smatramo da smo, unatoč tom negativnom rezultatu, bolja i kvalitetnija ekipa. Nismo to pokazali i dokazali u prvoj utakmici, ali imamo priliku to sutra popraviti. Naravno da smo optimisti iako nas u zadnje vrijeme rezultat nije pomazio. Ali, evo nam idealne prilike da sve to sada popravimo. Vjerujem da možemo nešto napraviti, a vidjet ćemo koliko će nas sreća, koja nam je dosada okrenula leđa, pomaziti. Sutra će istrčati prepoznatljiva Rijeka, agresivna i okomita, Rijeka koja traži pobjedu. Spletom nesretnih okolnosti u zadnje vrijeme neće nas rezultat iako ne igramo tako loše.  Nadam se da će nam se to sutra vratiti. Znamo da će biti i naših navijača i nadam se da ćemo uz njihovu pomoć nešto i napraviti, rekao je Vedran Jugović.

Dobra predstava i dobar rezultat u Aberdeenu, popravio bi i atmosferu u svlačionici, koja nakon posljednjih rezultata nije sjajna.

TV prijenosa iz Aberdeena neće biti. U riječkom su prvoligašu pokušali sve kako bi osigurali video stream putem svojih internet stranica. Na kraju su morali odustati. Prava prijenosa i tehnička realizacija, toliko su bili skupi da im drugo nije niti preostalo. Prijenos koji rade za vlastite pretplatnike na klupskim web stranicama, u škotskom klubu nisu željeli ustupiti niti prodati, kako riječkom prvoligašu, tako niti HTV-u.


Pa poslije ovakvih rezultata, sigurno da atmosfera ne može biti bajna. Ali dižemo se, međusobno se bodrimo i svi moramo biti zajedno, kao jedan i jedan za drugog. Moramo pokupiti tu pozitivnu energiju koju nam daju navijači. Kad onako ostanu nakon utakmice, bodre nas, plješću, to je nešto što nas gura naprijed i tjera da budemo bolji. Optimisti smo. Čuda su uvijek moguća, događaju se. Nije nogomet matematika. Sigurno da su oni u boljoj poziciji za prolazak, ali nogomet je takva igra u kojoj se sve može, završio je Jugović u optimističnom tonu.

I svi su ostali igrači ponavljali jedno te isto: vjeru u prolazak. I nije to djelovalo hinjeno, dapače, vrlo iskreno.

Kako su oni nama dali tri gola na Kantridi, tako i mi možemo njima dati tri gola na njihovom terenu. Znamo da oni imaju veliku prednost, ali u nogometu se nikad ne zna krajnji ishod. Idemo u utakmicu hladne glave, pa što bude. Idemo odigrati dobru utakmicu, nemamo što braniti i idemo po pobjedu, kratak je, ali i odlučan bio Stefan Ristovski.

Bijeli će večeras u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu odraditi trening na Pittodrie stadionu. Sastav za sutrašnji ogled velika je nepoznanica. Jedino što je izvjesno, u Škotsku zbog problema sa zadnjom ložom nije putovao Lešković pa na poziciji središnjih braniča neizvjesnosti nema. Dobra je vijest da se Močinić dobro osjeća i da bi mogao konkurirati za sastav.

Sutrašnji ogled počinje u 20:45 po srednjoeuropskom vremenu, a izravan prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.